Gratis patroon baby/dreumes-mutsje

 
Materialen:
* Katoenen stof (30 cm bij 60 cm) (buitenkant muts)
* Fleece (30 cm bij 60 cm) (voering muts)
* Reep stof van katoen (3 cm breed en 60 cm lang)

Werkbeschrijving:
Download het gratis naaipatroon hier. De muts is geschikt van kinderen vanaf 10 maanden tot 16 maanden. (Hoofdomtrek 45 cm tot ca. 47 cm.)

Dit mutsje is ook verkrijgbaar met een betere pasvorm, waardoor het mutsje nog beter aansluit bij de oren. Het mutsje kan daardoor ook zonder touwtjes gemaakt worden. Voor dit mutsje kan je het patroon hier downloaden.

Het patroon is zonder naadtoelage. Hou over het algemeen een naadtoelage van een 1/2 cm aan.

Trek het patroon tweemaal over op de katoenen stof en vergeet hierbij niet het patroon te spiegelen. Trek het patroon ook tweemaal over op het fleece. Knip uit. Leg de katoenen delen met de goede kanten op elkaar en speld vast. Naai aan de bovenkant aan elkaar vast. (Laat een open ruimte bij de inkeping). Speld de inkepingen aan elkaar en naai vast. Doe hetzelfde voor de binnenmuts van fleece.

Knip de reep stof in twee delen van 30 cm lang. Sla beide uiteinden om en naai vast. Vouw beide repen stof over de gehele lengte vanaf beide kanten naar binnen en vouw nogmaals dubbel. Speld vast en naai vast.

Schuif de voering in de buitenmuts, met de goede kanten op elkaar en speld vast. Leg de touwjes in positie en speld vast. Naai de voering en de buitenmuts aan elkaar. Laat circa 5 cm open om de goede kant naar buiten te kunnen keren. Keer de goede kant naar buiten. Naai nogmaals helemaal rondom vlak langs de rand. Maak de voering in het midden met een klein steekje vast aan de buitenmuts.

Het mutsje is geschikt voor baby's en dreumesen met een hoofdomtrek van ca. 45 - 47 cm. Dit mutsje is een verbeterde versie van het vorige mutsje. Dit mutsje sluit nog beter aan bij de oren. Het mutsje kan daardoor ook zonder touwtjes gemaakt worden.

© de droomfabriek
niet bestemd voor commercieel gebruik

5 opmerkingen:

 1. Kan je mij zeggen wat de voorkant en wat de achterkant is op het patroon.

  mvg, Erin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey,

  Bestaat er een gemakkelijke manier om dit mutsje te verkleinen naar een maat voor een pasgeborene? hoofomtrek 35cm - 40cm?

  mvg
  Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat is de bovenkant???

  BeantwoordenVerwijderen