Gratis patroon baby/dreumes muts
Materialen:
* Katoenen stof (30 cm bij 60 cm) (buitenkant muts)
* Fleece (30 cm bij 60 cm) (voering muts)
* Reep stof van katoen (3 cm breed en 60 cm lang)

Werkbeschrijving:
Download een van de onderstaande patronen. Het patroon is verkrijgbaar in verschillende varianten. Het model zonder touwtjes heeft een betere pasvorm, waardoor het mutsje nog beter aansluit bij de oren en touwtjes achterwege kunnen blijven.

Maat 10 - 16 maanden.  (Hoofdomtrek 45 cm - ca. 47 cm.) (met touwtjes)
Maat 14 - 20 maanden. (Hoofdomtrek ca. 47 cm - ca. 49 cm.) (met touwtjes)
Maat 10 - 16 maanden.  (Hoofdomtrek 45 cm - ca. 47 cm.) (zonder touwtjes)

Hier vind je het patroon met werkbeschrijving van dit mutsje van stretch stof. 

Het patroon is zonder naadtoelage. Hou over het algemeen een naadtoelage van een 0,5 cm aan. Trek het patroon tweemaal over op de katoenen stof en vergeet hierbij niet het patroon te spiegelen. Trek het patroon ook tweemaal over op het fleece. Knip uit. Leg de katoenen delen met de goede kanten op elkaar en speld vast. Naai aan de bovenkant aan elkaar vast. (Laat een open ruimte bij de inkeping). Speld de inkepingen aan elkaar en naai vast. Doe hetzelfde voor de binnenmuts van fleece.

Knip de reep stof in twee delen van 30 cm lang. Sla beide uiteinden om en naai vast. Vouw beide repen stof over de gehele lengte vanaf beide kanten naar binnen en vouw nogmaals dubbel. Speld vast en naai vast.

Schuif de voering in de buitenmuts, met de goede kanten op elkaar en speld vast. Leg de touwjes in positie en speld vast. Naai de voering en de buitenmuts aan elkaar. Laat circa 5 cm open om de goede kant naar buiten te kunnen keren. Keer de goede kant naar buiten. Naai nogmaals helemaal rondom vlak langs de rand. Maak de voering in het midden met een klein steekje vast aan de buitenmuts.

© de droomfabriek
niet bestemd voor commercieel gebruik