Gratis patroon retro jurkje maat 68

Materialen:
* Vintage stof (80 cm breed bij 50 cm hoog)
* Effen stof (80 cm breed bij 50 cm hoog) (voering)
* Twee knopen (2 cm)
* Lint (o,5 tot 1 cm breed en 50 cm lang)
* Machinegaren

Omschrijving:
Het jurkje heeft een goede pasvorm en sluit aan de bovenkant bij de schouders met twee knopen. Om het jurkje gemakkelijk aan en uit te kunnen trekken worden de zijnaden tot het de patroontekens aan elkaar genaaid. De jurk sluit bij de oksels met strikjes. De jurk kan je zowel over het hoofd als over de voeten aan trekken.

Werkbeschrijving:
Download het gratis naaipatroon hier. Print het patroon ten minste drie maal uit.

Het patroon is zonder naadtoelage. Hou over het algemeen een naadtoelage van een 1/2 cm aan. Hou aan de onderkant van het jurkje een naadtoelage van 2 cm aan.

Knip een voorpand (groen onder en rood boven) en een achterpand (groen onder en geel boven) uit de stof voor de voering. Knip ook een voorpand en een achterpand uit de vintage stof.

Leg het voorpand (vintage stof) op het achterpand (vintage stof), met de goede kanten op elkaar en speld vast. Naai zijnaden tot de patroontekens. Herhaal deze stap voor het voorpand en het achterpand van de voering. Keer de voering met de goede kant naar buiten. Schuif de twee jurkjes in elkaar, met de goede kanten op elkaar en speld vast. Knip het band in 4 stukken van 12,5 cm lang. Schuif het band voor 11,5 cm tussen de stof ten hoogte van de onderkant van de linker en rechter oksels bij het voorpand en het achterpand.

Naai beide jurkjes aan elkaar vast. Keer het jurkje met de goede kant naar buiten. Stik de naad door op 0,5 cm vanaf de rand.

Vouw de naadtoelage aan de onderkant van het jurkje naar binnen en speld de buitenkant en de voering op elkaar. Naai rondom vast op 0,5 cm vanaf de rand.

Naai de twee knoopsgaten op het voorpand en torn open met een tornmesje. Naai de knopen (2 cm) met de hand stevig vast op het achterpand.

Vouw het uiteinde van de linten twee maal om en naai vast.

© de droomfabriek
niet bestemd voor commercieel gebruik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten