Gratis patroon babyjurkje met mouwen maat 68

Materialen:
* Stof (100 cm bij 100 cm ) (buitenkant)
* Stof (100 cm bij 100 cm) (voering)
* Zes knopen (2 cm)
* Machinegaren

Werkbeschrijving:
Download het gratis naaipatroon deel 1 en deel 2.

Het patroon is zonder naadtoeslag. Hou over het algemeen een naadtoeslag van een 1/2 cm aan. Hou aan de onderkant van het jurkje een naadtoeslag van 2 cm aan en aan de onderkant van de mouwen een naadtoeslag van 1 cm aan.

Knip het linker- en rechtervoorpand (rood en roze), het achterpand (geel en groen) en de mouwen (oranje) uit de stof voor de voering en uit de stof voor de buitenkant van de jurkje.

Naai een jurkje van de voering en van de stof voor de buitenkant van het jurkje: Leg het linker en rechter voorpand op het achterpand, met de goede kanten op elkaar. Naai de schoudernaden en de zijnaden. Keer met de goede kant naar buiten. Speld de bovenkant van de mouwen op de armsgaten van de blouse, met de goede kanten op elkaar en naai vast. Trek de mouwen door de armsgaten naar binnen en speld de onderkanten van de mouwen vast, met de goede kanten op elkaar. Naai de onderkant van de mouwen. Keer de mouwen weer met de goede kant naar buiten.


Speld de jurkjes op elkaar, met de goede kanten op elkaar. Naai rondom aan elkaar vast. Laat aan de onderkant van het jurkje 12 cm open om het jurkje met de goede kant naar buiten te kunnen keren. Knip bij de hoeken de stof schuin af langs het stiksel. Keer het jurkje met de goede kant naar buiten.

Haal de linkermouw tevoorschijn via de opening aan de onderkant van de jas. Naai de armsgaten met de goede kanten op elkaar. Doe hetzelfde voor het rechter armsgat. Keer de mouwen weer met de goede kant naar buiten. Stik het uiteinde van beide mouwen door op 1 cm vanaf de rand.

Stik de naden van de halsnaad, de voorkant en de onderkant door op 1 cm vanaf de rand.

Naai de knoopsgaten op het linker voorpand en torn open met een tornmesje. Naai de knopen met de hand stevig vast op het rechter voorpand.

© de droomfabriek
niet bestemd voor commercieel gebruik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten