Gratis patroon jurkje maat 92

Materialen:
* Stof (60 cm bij 80 cm )
* Stof (50 cm bij 120 cm)
* Twee knopen (2 cm)
* Machinegaren

Werkbeschrijving:
Download het gratis naaipatroon hier. Print het patroon drie maal uit. Het patroon is op A4 formaat.

Knip het bovenste gedeelte van het voorpand en het onderste gedeelte uit de stof. Knip het onderste gedeelte van het voorpand, het onderste gedeelte van het achterpand en een heel voor en achterpand uit de andere stof. Hou 1 cm naadtoelage aan bij de onderkant van het voor- en achterpand.

Leg het bovenste en onderste gedeelte van het voorpand met de goede kanten op elkaar en naai de naad. Doe hetzelfde met het bovenste en onderste gedeelte van het achterpand. Leg de aan elkaar genaaide voor- en achterpanden met de goede kanten op elkaar en naai de zijnaden.

Leg het voorpand en het achterpand voor de binnenkant van de jurk met de goede kanten op elkaar en naai de zijnaden.

Schuif de twee jurkjes in elkaar met de goede kanten op elkaar. Naai de gehele bovenrand. Keer de goede kant naar buiten en naai nogmaals de bovenkant rondom op 0,5 cm vanaf de rand.

Vouw nu de naadtoelage aan de onderkant van de jurk naar binnen toe en speld op elkaar. Naai rondom vast op o,5 cm vanaf de rand.

Naai twee knoopsgaten op het voorpand van het jurkje en torn open met een tornmesje. Naai de knopen stevig vast op de achterpand van het jurkje.

© de droomfabriek
niet bestemd voor commercieel gebruik

2 opmerkingen:

 1. Goedemiddag,
  Ik ben een beginnende naaister en zou graag het jurkje in 2 kleuren maken.Ik volg niet helemaal bij de paragraaf over het knippen van de stof: welke stukken knip ik in welke stof?Het voorpand is bovenaan rood en onderaan groen - is de rug net andersom? Bedankt voor de hulp!
  Mvg, Fabienne De Vree

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Fabieenne,

   op http://dedroomfabriek.blogspot.nl/2011/07/gratis-patroon-babyjurkje-maat-68-tm-92.html kan je een stap voor stap handleiding van ongeveer hetzelfde jurkje vinden.

   Bij dit jurkje is ook op de achterzijde de bovenkant rood en de onderaan groen. De voering van dit jurkje is helemaal groen.

   Veel succes en ik ben benieuwd naar het resultaat!

   Verwijderen