Gratis patroon retro blouse maat 68

Materialen:
* Stof (70 cm bij 90 cm)
* Vijf knopen ( 1,5 cm)
* Zestig cm sierband (3 cm breed)
* Machinegaren

Werkbeschrijving:
Download het gratis naaipatroon hier. Print het patroon vijf maal uit.

Het patroon is zonder naadtoelage. Hou over het algemeen een naadtoelage van een 1/2 cm aan. Hou aan de onderkant van de blouse een naadtoelage van 2 cm aan en aan de onderkant van de mouwen een naadtoelage van 1,5 cm aan.

Knip het linker- en rechtervoorpand (oranje), het achterpand (lichtgroen) de kraag (lichtblauw) de mouwen (geel) en de halve maan (donkergroen) uit de stof. De halve maan wordt gebruikt om de naadtoelage van de kraag op het achterpand af te werken.

Vouw de kraag in de breedte door midden met de goede kanten op elkaar. Naai de zijkanten vast en keer de kraag met de goede kant naar buiten.

Leg het linker- en rechtervoorpand op het achterpand, met de goede kanten op elkaar. Naai de schoudernaden en de zijnaden eerst vast met locksteek, zodat je gelijk de randen afwerkt. Naai daarna nogmaals strak langs de locksteek met een rechte steek.

Werk de onderkant van de halve maan af met een locksteek.

Speld de kraag op de blouse, met de goede kanten op elkaar. Speld de halve maan daar bovenop ten hoogte van het achterpand. Naai aan elkaar vast met een locksteek. Start met naaien vanaf de rechter bovenhoek van het linker voorpand en naai door tot de linker bovenhoek van het rechter voorpand, zodat je gelijk ook de bovenkant van de voorpanden afwerkt.

Werk de zijkanten van het linker- en rechtervoorpand af met een locksteek. Vouw het beleg naar binnen en naai vast, op 2 cm vanaf de rand.

Vouw de naadtoelage van de kraag, de naadtoelage van de bovenkant van de voorpanden en de halve maan naar binnen en speld vast. Naai vast. Volg als je bij de halve maan komt, de contour van de halve maan.

Werk de onderkanten van de mouwen af met een locksteek. Speld de bovenkant van de mouwen op de armsgaten van de blouse, met de goede kanten op elkaar en naai vast met een locksteek. Naai daarna nogmaals strak langs de locksteek met een rechte steek. Trek de mouwen door de armsgaten naar binnen en speld de onderkanten van de mouwen vast, met de goede kanten op elkaar. Naai de onderkant van de mouwen met een locksteek. Naai daarna nogmaals strak langs de locksteek met een rechte steek. Keer de mouwen weer met de goede kant naar buiten. Vouw het uiteinde van de mouwen om en naai rondom vast, op 1 cm vanaf de rand.

Werk de onderkant van de blouse af met een locksteek. Vouw de 2 cm naadtoelage aan de onderkant van de blouse naar binnen en naai vast, op 1 cm vanaf de rand.

Naai de knoopsgaten op het linker voorpand en torn open met een tornmesje. Naai de knopen met de hand stevig vast op het rechter voorpand.

Vouw de bovenste en onderste 1/2 cm van het sierlint om en naai vast. Werk eventueel ook nog af met een locksteek. Speld het sierlint op de juiste plaats op de blouse. Vouw het overtollige lint aan de uiteinden om naar binnen in de blouse. Naai de linker- en rechterkant van het sierlint vast met een rechte steek.

© de droomfabriek
niet bestemd voor commercieel gebruik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten