Gratis patroon gevoerde jas maat 68/74

Materialen:
* Stof (60 cm bij 90 cm ) (buitenkant)
* Stof (60 cm bij 90 cm) (voering)
* Bedrukte stof 3 bij 26 cm.
* Vijf knopen (2 cm)
* Machinegaren

Werkbeschrijving:
Download het gratis naaipatroon hier. Print de eerste pagina vier maal uit en tweede pagina twee maal uit.

Het patroon is zonder naadtoelage. Hou over het algemeen een naadtoelage van een 1/2 cm aan. Hou aan de onderkant van de jas een naadtoelage van 2 cm aan en aan de onderkant van de mouwen een naadtoelage van 1,5 cm aan.

Knip het linker en rechter voorpand (oranje), het achterpand (groen) en de mouwen (geel) uit de stof voor de voering. Knip het linker en rechter voorpand (oranje), het bovenste gedeelte van het achterpand (lichtgroen (deel 2)), het onderste gedeelte van het achterpand (donkergroen (deel 2)), de kraag (lichtblauw) en de mouwen (geel) uit de stof voor de buitenkant van de jas.

Vouw de kraag in de breedte door midden met de goede kanten op elkaar. Naai de zijkanten vast en keer de kraag met de goede kant naar buiten.

Naai eerst een jasje voor de voering: Leg het linker en rechter voorpand op het achterpand, met de goede kanten op elkaar. Naai de schoudernaden en de zijnaden. Keer met de goede kant naar buiten. Speld de bovenkant van de mouwen op de armsgaten van het jasje, met de goede kanten op elkaar en naai vast. Trek de mouwen door de armsgaten naar binnen en speld de onderkanten van de mouwen vast, met de goede kanten op elkaar. Naai de onderkant van de mouwen. Keer de mouwen weer met de goede kant naar buiten.

Naai nu de buitenkant van het jasje: Leg de boven- en onderkant van het achterpand met de goede kanten op elkaar. Vouw de reep bedrukte stof dubbel (met de niet bedrukte stof op elkaar) en schuif de reep stof tussen de boven- en onderkant van het achterpand. Naai de naad.

Leg het linker en rechter voorpand op het achterpand, met de goede kanten op elkaar. Naai de schoudernaden en de zijnaden. Keer met de goede kant naar buiten. Speld de bovenkant van de mouwen op de armsgaten van de blouse, met de goede kanten op elkaar en naai vast. Trek de mouwen door de armsgaten naar binnen en speld de onderkanten van de mouwen vast, met de goede kanten op elkaar. Naai de onderkant van de mouwen. Keer de mouwen weer met de goede kant naar buiten.

Speld de kraag op de buitenkant van de jas, met de goede kanten op elkaar. Speld daar bovenop de voering van de jas, met de goede kanten op elkaar. Naai aan elkaar vast. Start met naaien vanaf de rechter bovenhoek van het linker voorpand en naai door tot de linker bovenhoek van het rechter voorpand.

Speld de voering en de buitenzijde van de jas aan elkaar, met de goede kanten op elkaar. Naai vast. Laat aan de onderkant van het jasje 12 cm open. Keer de goede kant naar buiten.

Haal de linkermouw tevoorschijn via de opening aan de onderkant van de jas. Naai de armsgaten met de goede kanten op elkaar. Doe hetzelfde voor het rechter armsgat. Keer de mouwen weer met de goede kant naar buiten. Stik het uiteinde van beide mouwen door op 1 cm vanaf de rand.

Stik de naden van de halsnaad, de voorkant en de onderkant door op 1 cm vanaf de rand. Start met naaien vanaf de linker schoudernaad langs de halsnaad naar de linker voorkant. Dan naar beneden naar de onderkant van de jas. Vervolgens langs de onderkant van de jas naar de rechter voorkant, langs de zijkant omhoog en langs de halsnaad naar de rechter schoudernaad.

Naai de knoopsgaten op het linker voorpand en torn open met een tornmesje. Naai de knopen met de hand stevig vast op het rechter voorpand.
© de dromenfabriek
niet bestemd voor commercieel gebruik

2 opmerkingen:

 1. Super leuk patroon! Ik heb hem gedownload en ben er al druk mee aan het naaien. Als hij klaar is zal ik een foto op mijn blog plaatsen.

  Bedankt voor het delen!

  Groetjes,
  Rachel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je het leuk vindt.... ik heb wat foto's van je jasje op mijn blog geplaatst.

  www.rachel-beers.blogspot.com

  Groetjes,
  Rachel

  BeantwoordenVerwijderen