Gratis naaipatroon dames bikini
Materialen:
* Badpak stof (bikini) (Eigen ontwerp)
* Badpak voering in zwart of wit (voering
* Reep badpak stof  - 4 cm breed (biais)
* Bikini sluiting (2x)

Werkbeschrijving:
Download het gratis naaipatroon in maat S (cup A).

Bij het werken met stretch stoffen is het belangrijk dat je de stof tijdens het naaien niet uitrekt. Gebruik bij het naaien van stretch stoffen een stretchnaald en een stretchsteek. Bij dit zwempak worden tenzij anders aangegeven, alle naden gestikt met een tweelingnaald en een rechte steek.

Om een plaatje uit het stappenplan uit te vergroten kan je eenmaal op het betreffende plaatje klikken met je muis.

Stap 1: Het patroon overnemen op de stof.
Teken het patroon met een aqua trickmarker op de achterzijde van de badpak stof. Teken vervolgens de naadtoeslag erbij. Hou over het algemeen een naadtoeslag van 1 cm aan. Teken de bovenkant van de zwembroek zonder naadtoeslag. Teken de onderkant en de binnenkant van de bikini zonder naadtoeslag. Voeg aan de buitenkant van de bikini 2 cm naadtoeslag toe.

Teken het voorpand en het achterpand van de zwembroek met een aqua trickmarker op de achterzijde van de voering. Hou over het algemeen een naadtoeslag van 1 cm aan. Knip de beengaten zonder naadtoeslag. Teken de onderkant en de binnenkant van de bikini zonder naadtoeslag. Voeg aan de buitenkant van de bikini 2 cm naadtoeslag toe.

Stap 2: Het knippen van de stof.
Knip het voorpand, het achterpand en de twee bikini delen eenmaal uit de badpak stof en eenmaal uit de badpak voering stof.

Stap 3: Onderkant zwembroek naaien.
Leg het achterpand op het voorpand, met de goede kanten op elkaar. Speld vast. Naai vast met een enkele naald en een rechte steek.

Stap 4: Onderkant zwembroek naaien.
Herhaal stap drie voor de voering stof.

Stap 5: Naai de zijnaden.
Leg het voorpand op het achterpand met de goede kanten op elkaar en naai de zijnaden. Knip de overtollige stof af.

Stap 6: Naai de zijnaden.
 Herhaal stap vijf voor de voering stof.

Stap 7: Naadtoeslag naar binnen vouwen.
Schuif de voering in de zwembroek met de binnenkanten tegen elkaar aan. Vouw de naadtoeslag van de beengaten naar de binnenkant van de zwembroek en speld vast.

Stap 8: Naai beengaten.
Keer de zwembroek met de goede kant naar buiten. Naai de beengaten op 1 cm vanaf de rand. Naai ter hoogte van het kruis met de naaivoet langs de rand.

Stap 9: Bovenkant zwembroek afwerken.
Keer de zwembroek binnenste buiten. Werk de bovenzijde van de zwembroek af met een reep badpak stof van 4 cm breed. Naai de biais vast aan de binnenzijde van de zwembroek op circa 1 cm vanaf de rand. Trek hierbij de stretch stof voor de biais uit tijdens het naaien, maar zorg ervoor dat de zwembroek niet uitgerekt wordt.

Stap 10: Biais naaien.
Vouw de biais naar de buitenkant van de zwembroek. Vouw dubbel en speld vast. Naai dicht langs de vouwrand vast.

Stap 11: Inkeping vast naaien.
Speld de inkeping aan de zijkant van het rechter bikini-deel tegen elkaar aan en naai vast met een rechte steek.

Stap 12: Bikini naaien.
Sla de naadtoeslag 1 cm naar binnen en speld vast.
Stap 13: Bikini naaien.
Vouw de naadtoeslag nogmaals 1 cm naar binnen en speld vast. Naai vast.

Herhaal stap 11 t/m 13 voor het linker bikini-deel en voor de bikini delen uit de badpak voering stof.

Stap 14: Halsboordje naaien.
Leg de bikini delen met de goede kant naar beneden op je werkvlak. Leg de voeringstof er bovenop. Werk de zijkant van de bikini af met twee repen badpak stof van 4 cm breed en 40 cm lang.

Naai de reep stof vast aan de achterzijde van de bikini op circa 1 cm vanaf de rand. Trek hierbij de reep stof uit tijdens het naaien, maar zorg ervoor dat de bikini niet uitgerekt wordt.
Stap 15: Halsboordje naaien.

Vouw de reep stof naar de voorkant van de bikini. Vouw dubbel en speld vast. Naai dicht langs de vouwrand vast.


Stap 16: Bikini sluiting bevestigen.

Bevestig op 14 cm afstand van de bikini driehoekjes de bikini sluiting. Rijg het bikini koordje door de bikini sluiting en vouw het uiteinde naar achter. Naai vast.

Stap 17: Onderkant bikini afwerken.

Leg de bikini met de goede kant naar beneden op je werkvlak. Werk de onderkant van de bikini af met een reep badpak stof van 4 cm breed en 50 cm lang.

Naai de reep stof vast aan de achterzijde van de bikini op circa 1 cm vanaf de rand. Trek hierbij de stretch stof voor het halsboordje uit tijdens het naaien, maar zorg ervoor dat de bikini niet uitgerekt wordt.

Stap 18: Onderkant bikini afwerken.
Vouw de reep stof naar de voorkant van de bikini. Vouw dubbel en speld vast. Naai dicht langs de vouwrand vast.

Stap 19: Bikini sluiting bevestigen.

Bevestig op 16,5 cm afstand van de bikini driehoekjes de bikini sluiting. Rijg het bikini koordje door de bikini sluiting en vouw het uiteinde naar achter. Naai vast. Pas de bikini aan en knip dan pas de overtollige stof af.© de dromenfabriek
niet bestemd voor commercieel gebruik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten