Gratis patroon bodywarmer maat 98/104


Materialen:
* Vintage stof (75 cm bij 35 cm) (buitenkant bodywarmer)
* Stof (75 cm bij 35 cm) (binnenkant bodywarmer)
* Tussenvoering (75 cm bij 35 cm)
* Reep stof (300 cm bij 4,5 cm) (afwerking bodywarmer)
* Klittenband (2 cm breed)
* Naaimachine garen

Werkbeschrijving:
Download het gratis naaipatroon hier. Let op dat je het linker voorpand met 6.5 cm verlengd ten opzichte van het patroon. Hier vind je een patroon voor een bodywarmer in maat 80/86.

Knip het linker voorpand, het rechter voorpand en het achterpand uit de vintage stof, de stof voor de binnenkant van de bodywarmer en de tussenvoering. Knip het linker voorpand 6.5 cm langer dan het patroon. Knip de halsnaad, de armsgaten en de onderkant van de bodywarmer zonder naadtoelage. Naai de drie hesjes in elkaar; naai de schoudernaden en de zijnaden.

Leg de drie genaaide hesjes in elkaar en speld vast. Naai dicht langs de rand rondom aan elkaar vast. Naai de drie lagen stof ook bij de armsgaten dicht langs de rand aan elkaar vast.

Teken met een aqua trickmarker een patroon op de buitenkant van de bodywarmer passend bij de stof. (Bijvoorbeed vierkanten 7 cm x 7 cm, golvende lijnen of een vrij patroon.) Stik de lijnen door.

Werk de bodywarmer af met de reep stof. Vouw het uiteinde van de reep stof een cm naar binnen en naai vast. Keer de bodywarmer binnenste buiten en leg de reep stof aan de binnenzijde van de bodywarmer met de goede kant van de reep stof op de binnenkant van het bodywarmer. Naai rondom vast op 1 cm vanaf de rand. Knip de overtollige stof af. Vouw de gehele reep stof naar de buitenkant van de bodywarmer. Vouw dubbel en speld vast. Naai dicht langs de vouwrand vast. Werk op dezelfde manier de armsgaten van de bodywarmer af.

Knip vier stukken klittenband af van 3 cm lang en naai deze horizontaal vast op de bodywarmer.© de droomfabriek
niet bestemd voor commercieel gebruik