Gratis patroon bodywarmer maat 80/86

Materialen:
* Stof (75 cm bij 35 cm) (buitenkant bodywarmer)
* Stof (75 cm bij 35 cm) (binnenkant bodywarmer)
* Tussenvoering (75 cm bij 35 cm)
* Reep stof (8 cm bij 27 cm)
* Reep stof (250 cm bij 4,5 cm) (afwerking bodywarmer)
* Klittenband (2 cm breed)
* Naaimachinegaren

Werkbeschrijving:
Download het gratis naaipatroon hier

Knip het linker voorpand, het rechter voorpand en het achterpand uit de vintage stof, de stof voor de binnenkant van de bodywarmer en de tussenvoering. Knip de halsnaad, de armsgaten en de onderkant van de bodywarmer zonder naadtoelage. Naai de drie hesjes in elkaar; naai de schoudernaden en de zijnaden van de buitenkant van de bodywarmer, de binnenkant van de bodywarmer en van de tussenvoering.

Leg de drie genaaide hesjes in elkaar en speld vast. Naai dicht langs de rand rondom aan elkaar vast. Naai de drie lagen stof ook bij de armsgaten dicht langs de rand aan elkaar vast.


Teken met een aqua trickmarker een patroon op de buitenkant van de bodywarmer passend bij de stof. (Bijvoorbeed vierkanten 7 cm x 7 cm, golvende lijnen of een vrij patroon.) Stik de lijnen door.

Werk de zijkanten van de bodywarmer af met de brede reep stof (8 cm breed). Keer de bodywarmer binnenste buiten en leg de reep stof aan de binnenzijde van de bodywarmer met de goede kant van de reep stof op de binnenkant van het bodywarmer. Speld vast. Naai vast op 3 cm vanaf de rand met 1 cm naadtoelage. Vouw de reep stof naar de buitenkant van de bodywarmer. Vouw 1 cm stof naar binnen en speld vast. Naai vast op 3 cm vanaf de rand.

Werk de de bodywarmer af met de smalle reep stof (4.5 cm breed). Keer de bodywarmer binnenste buiten en leg de reep stof aan de binnenzijde van de bodywarmer met de goede kant van de reep stof op de binnenkant van het bodywarmer. Naai rondom vast op 1 cm vanaf de rand. Vouw de reep stof bij de uiteinden bij de gestikte rand naar binnen, dan halverwege weer naar buiten en op 3/4 weer naar binnen en stik langs de zijkant van het shirt vast. Knip de overtollige stof af. Vouw de gehele reep stof naar de buitenkant van de bodywarmer. Vouw dubbel en speld vast. Naai dicht langs de vouwrand vast. Werk op dezelfde manier de armsgaten van de bodywarmer af. Vouw voor het afwerken van de armsgaten steeds eerst het uiteinde van de reep stof een cm naar binnen en naai vast.

Knip vier stukken klittenband af van 3 cm lang en naai deze vast op de bodywarmer.

© de droomfabriek
niet bestemd voor commercieel gebruik