Gratis naaipatroon babyjurkje met peer-applicatie maat 68

Omschrijving:
Retro jurkje met een peer-applicatie. Ditmaal volgde ik de officiƫle manier om een applicatie te maken met een professioneel resultaat. Het jurkje sluit bij de oksels met knoopjes, zodat het jurkje een goede pasvorm heeft, maar ook gemakkelijk aan en uit te trekken is.

Materialen:
* Stof (110 cm bij 50 cm)
* Stof voor de voering (110 cm bij 50 cm)
* Stof (12 cm breed bij 20 cm hoog) (applicatie)
* Vliesofix® (15 cm bij 25 cm)
* Scheurbare vlieseline (15 cm bij 25 cm)
* Sierband (2,5 cm breed en 35 cm lang)
* Twee blauwe knopen (2 cm)
* Twee rode of witte knopen (1 cm)
* Band (o,5 cm breed en 16 cm lang)
* Machinegaren

Werkbeschrijving:
Download het naaipatroon voor het babyjurkje hier .

Knip een achterpand (geel en groen) uit de stof voor de buitenkant en uit de stof voor de voering. Knip een voorpand (rood en groen) uit de stof voor de buitenkant en uit de stof voor de voering: Teken eerst de contour met kleermakerskrijt op de achterkant van de stof. Let op dat bij beide delen het bovenstuk rechts zit, dus bij het overtrekken zit het bovenstuk met de knoop links. Knip de tussenstukken van het voorpand (lichtblauw) uit de stof voor de buitenkant van het jurkje en uit de stof voor de voering: Teken eerst de met kleermakerskrijt op de achterkant van de stof. Let op dat bij beide delen het bovenstuk met de knoop links zit, dus bij het overtrekken zit deze rechts.

Maak de peer-applicatie op de voorkant van het jurkje volgens deze handleiding .

Knip het band van 0,5 cm breed in de lengte door midden.

Leg het tussenstuk van het voorpand (buitenkant jurkje) op het achterpand (voering van het jurkje) met de goede kanten op elkaar en speld vast. Vouw het stukje band van 0,5 cm breed in de lengte door midden. Schuif het dubbelgevouwen stukje band voor 2,5 cm tussen de stof ten hoogte van de onderkant van de oksel, zodat er straks een lusje van 2,5 cm (5 cm lang band) ontstaat. Naai beide delen aan elkaar vast tot de patroontekens of tot ten hoogte van de onderkant van het sierband. Keer met de goede kant naar buiten.

Doe hetzelfde voor het tussenstuk van het voorpand (voering van het jurkje) en het achterpand (buitenkant jurkje).

Leg het voorpand (buitenkant jurkje) op het achterpand (buitenkant jurkje), met de goede kanten op elkaar en speld vast. Naai zijnaden tot de patroontekens of tot ten hoogte van de onderkant van het sierband. Herhaal deze stap voor het voorpand en het achterpand van de voering.

Leg beide achterpanden met de goede kanten op elkaar en speld vast. Naai aan elkaar vast tot de patroontekens of tot ten hoogte van de onderkant van het sierband. Keer met de goede kant naar buiten en vouw de jurkjes in elkaar.

Stik de naden van het bovengedeelte van het achterpand en van de voorpanden door op 0,5 cm vanaf de rand.

Speld het sierband op zijn plaats en vouw aan de randen om. Zorg ervoor dat de achterkant van het sierband tussen de twee voorpanden in valt. Naai het sierband rondom vast. Stik hierbij door beide voorpanden heen.

Vouw de naadtoelage aan de onderkant van het jurkje naar binnen en speld de buitenkant en de voering op elkaar. Naai rondom vast op 0,5 cm vanaf de rand.

Naai de twee knoopsgaten op het voorpand en torn open met een tornmesje. Naai de knopen (2 cm) met de hand stevig vast op het achterpand.

Naai de knopen (1 cm) stevig vast op het achterpand ten hoogte van de onderkant van de linker en rechter oksel.

© de droomfabriek
niet bestemd voor commercieel gebruik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten