Gratis patroon slab

Materialen:
* Stof (50 cm bij 30 cm ) of plastic tafelzeil (25 cm bij 30 cm) of een tweedehands handdoek (25 bij 30 cm)
* Biaisband 2 cm breed, open gevouwen 3,5 cm breed (150 cm lang)
* Machinegaren

Werkbeschrijving:
Download het gratis naaipatroon hier.

Knip het contour van de slab twee maal zonder naadtoelage uit de katoenen stof of eenmaal uit het plastic tafelzeil of de handdoek.

Leg indien van toepassing de twee katoenen stukken stof met de verkeerde kanten op elkaar en speld vast. Open het biaisband en leg het plat neer op de achterkant van de slab met de goede kanten op elkaar. Naai buitenom langs de vouwlijn van het biaisband die het dichtst bij de rand ligt. Begin met naaien bij de hoek rechtsboven en eindig bij de hoek linksboven. Knip het overtollige biaisband af. Vouw het biaisband naar de voorkant van de slab. Naai vast dichtbij de binnenste rand van het biaisband.
Vouw beide uiteinde van het stuk biaisband dat je over hebt naar binnen en naai vast. Open het biaisband en leg het plat neer op de achterkant van de slab met de goede kanten op elkaar. Naai binnenom langs de vouwlijn van het biaisband die het dichtst bij de rand ligt. Begin met naaien bij de hoek linksboven en eindig bij de hoek rechtsboven. Vouw het biaisband naar de voorkant van de slab. Vouw ook de linten van de slab dubbel en speld vast. Naai vast dichtbij de binnenste rand van het biaisband.

© de droomfabriek
niet bestemd voor commercieel gebruik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten